Osaamismerkkejä opiskelemassa

Aloitin osaamismerkkien opiskelun kesän loppupuolella ja tarkoituksena on suorittaa kaiken kaikkiaan 25 osaamismerkkiä. Olen jo avannut openbadgefactory:ssa oman passin, johon voin liittää jatkossa saamani osaamismerkit ja jakaa niitä muille. Aloitin siis tilin avaamisella ja järjestelmä lähetti sähköpostiini vahvistusviestin, jolla sain järjestelmän käyttöön. Käytän Outlook-sähköpostia, joka on maksullinen ja useista yriyksistä huolimatta en saanut sähköpostiini vahvistusviestiä. Ihmettelin asiaa ja yritin aina uudestaan, kirjauduin myös Facebookin välityksellä, mutta viestiä ei kuulunut. Sitten eilen oivalsin yhtäkkiä, että ehkä vahvistusviesti on mennyt sähköpostin roskapostiin ja ilo oli suuri, kun löysin sen spam-viestinä sieltä. Aika kauan meni tähän hommaan, mutta lopulta onnistuin, ei siis saa antaa periksi. Ja muista käyttää näissä apuna verkostoja ja Googlea, jos ja kun oma pää ei riitä.

elearning

Nyt olen opiskellut siis Bloggerin blogipohjana, vaihtoehtoisena sille tutustuin myös WordPressiin. Valitsin WordPressin, koska se on minulle ennestään tuttu yrityssivujeni sisko-palvelut.fi kautta. Lisäksi opiskelin Googlen työkaluja, jotka myös olivat ennestään tuttuja. Nyt kasassa on neljä merkkiä ja matka tällä saralla jatkuu kohti Some-expertti osaamista. Koska opiskelen ammatilliseksi opettajaksi, oma digiosaamiseni ei riitä vaan koko ajan pitää pohtia, miten käytän näitä työvälineitä opetuksessa ja se on haastavaa. Kokemukseni mukaan itseäni nuoremmat oppivat nämä usein helposti niin, että ensin näytetään lyhyesti mallia ja sitten yhdessä räpelletään ja opitaan asia. Olen huomannut, että opiskelijat innostuvat näistä aika paljon, koska osaaminen on läpinäkyvää merkkien kautta ja sitä voi esitellä esimerkiksi työnantajalle kun hakee töitä.

Aasinsiltana tähän tuli mieleen vielä haastava e-portfolion laatiminen itsestä. Pohjia löytyy netistä miljoonia ja asiaa pitää tutkia vielä Twitterin kautta #e-portfolio. Lähden ensin pohtimaan sitä, mitä sivuja sisällytän siihen. Varmaa nyt ainakin on, että digitaaliset osaamismerkit ovat yksi kokonaisuus, lisäksi kerron koulutuksestani ja saavutuksistani työelämässä. Ja todisteitakin pitää kaikkiin asioihin tietysti löytyä. Tämä asia tuntuu jotenkin aika vaikealta ja haluaisin käsitellä tätä yhdessä opintopiirin kanssa ja miksei vaikka koko ryhmän kanssa. Ideointia yhdessä ja toteutus sitten yksin, se olisi hyvä tapa.

Osaamismerkkejä päätän opiskella yhden päivässä eli 21 päivää tarvitaan vielä tähän, onneksi on opintovapaa, kiitän itseäni siitä päätöksestä. Lisäksi pitää kirjoittaa tätä oppimispäiväkirjaa koko ajan, joten jatkossa palaan vielä näihin osaamismerkkeihin.

Täältä löydät tietoa Some-expertistä.

some-expertti

Digitaalisista välineistä käytämme Slack:iä ja Whatsupp:ia opintopiirissämme ja koko ryhmän kesken. Webex toimii verkkotyövälineenä, jonka kautta tavoitamme ohjaajamme ja muut opiskelijat verkkokeskusteluissa.

Mainokset

Tietoa kirjoittajasta

Rakenna talo

Olen uusista projekteista pitävä Keudan kouluttaja ja yrittäjä, joka yhdessä miehensä kanssa rakennuttaa ja rakentaa osin itse uuden talon Järvenpään Saunaniittyyn.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s